Împreună pentru o comună curată

pubela1Sub deviza "Împreună pentru o comuna mai curată", Primăria Dumbrăviţa, cu sprijinul financiar al UAC Europe prin Asociaţia NEMUS, a început distribuirea de pubele gratuite în satul Dumbraviţa. Aceasta acţiune se va extinde, în timp, în toate satele comunei.

Se spune că gradul de civilizaţie al unei comunităţi este arătat de grija pentru semeni şi pentru mediu. Comuna Dumbrăviţa este prin educaţia oamenilor săi o comună cu adevărat civilizată, iar acum, beneficiază şi de logistica necesară unei comune moderne şi europene. Motivul? Primăria, cu sprijinul financiar al UAC Europe, prin Asociaţia Nemus au demarat proiectul intitulat sgestiv “Împreună pentru o comună curată”. Practic, fiecare gospodărie va fi dotată, gratuit, cu pubele. Proiectul se va derula în mai multe etape, multianual şi, pe parcursul său, toţi locuitorii comunei vor beneficia gratuit de această oportunitate. Primii beneficiary sunt locuitorii satului Dumbrăviţa, care au şi primit pubelele, rezistente, practice şi “prietenoase” cu mediul. Proiectul vine atât în sprijinul cetăţenilor, care pot colecta mai uşor gunoiul, cât şi al mediului. Şi, datorită UAC Europe, oamenii nu au nimic de plătit. Iulian Gheorghe, directorul companiei a declarat că: “În primul rând pentru noi înseamnă o modalitate implicare în comunitate, pe care o demonstrăm încă o dată. Şi cred că este de lăudat faptul că reuşim să participăm cu oamenii din sat, cu primăria la un proiect benefic, este în primul rând de lăudat şi admirat iniţiativa domnului primar şi a domnului viceprinar, pentru a face această comună mai curată şi a duce această comunitate către prosperitate pe care toţi cetăţenii şi-o doresc. Noi suntem mândri să participăm la astfel de acţiuni şi cu siguranţă vom continua. Cunoaştem iniţiativa primăriei de a extinde această acţiune şi în celelalte sate şi intenţia noastră este să participăm din punct de vedere financiar şi logistic şi pe viitor”. Primarul Felician Ciceu a explicat că: „Înseamnă o acţiune de implicare socială atât din partea primăriei, dar în primul rând a UAC şi o conştientizare a oamenilor de a avea grijă de sate, de comună şi de mediul înconjurător. În paralel cu această acţiune s-au făcut demersuri în fiecare localitate de a se monta coşuri colectoare atât pentru PET-uri cât şi doze de material fieros şi neforos, cât şi pentru reciclarea deşeurilor menajere, pentru că acesta este viitorul”. Şi viceprimarul Flore Balaj a spus că: „E un proiect foarte bun pentru că până acum se foloseau saci de nylon, de rafie, se aduna multă mizerie. E foarte bine că se face asta, nu se mai aruncă în şanţuri, în râu, în râul nostru căruia i se spunea „Râul albastru”. Felicitări conducerii UAC. Face o treabă foarte bună că se implică în comunitate, cu şcoala, cultura şi economic. Intră nişte bani în bugetul local, din taxe şi impozite şi ne putem gospodări altfel”. Şi cetăţenii comunei au apreciat acţiunea: „E un lucru benefic pentru noi. Văd că UAC Europe ne sprijină tot timpul. E benefică pentru comunitate şi mediul înconjurător această acţiune. Astfel, deşeurile se adună într-un punct, vine maşina, nu se aruncă mizeria la marginea râului, cum se proceda la sat. Cred că va fi mai curat. E mai practic şi mai civilizat”.

002 pubela2untitled untitled3 untitled6untitled7untitled8