Lăsaţi-vă imaginaţia să zboare!

În preajma Zilei aviaţiei, UAC Europe invită toţi elevii şcolilor din Dumbrăviţa să-şi “piloteze” imaginaţia şi talentul într-un concurs inedit: avioane de hârtie.

avion de hartieÎn fiecare an, la 12 Aprilie, se sărbătoreşte ziua mondială a aviaţiei şi a cosmonauticii. Federaţia Internaţionala a Aviaţiei a hotarât ziua de 12 Aprilie ca zi internaţională a aviaţiei şi cosmonauticii deoarece în această zi, în 1961, a avut loc primul zbor al unui om în spatiu, la bordul navei VOSTOK 1. Este vorba de sovieticul Iuri Gagarin, pe atunci în vârsta de 27 de ani. Zborul a durat 108 minute, iar de la bordul navei a avut loc, în direct, o transmisie televizată. Tot în aceasta zi, dar în 1981, are loc primul zbor al nevetei spatiale Columbia, care ulterior s-a pulverizat din motive necunoscute la 1 Februarie 2003.

În preajma acestei zile, UAC Europe îi invită pe toţi elevii din comună la un zbor imaginar cu propriul avion, confecţionat din hârtie. Până în 5 aprilie, toţi elevii care doresc pot confecţiona acasă saula şcoală un avion din hârtie. Colorat sau alb, cu desene, cu coadă, oricum şi-l doresc şi şi-l imaginează. În 5 aprilie, fiecare şcoală va organiza o miexpoziţie, care va fi vizitată de Iulian Gheorghe, director tehnic UAC şi reprezentanţii companiei care vor allege în fiecare şcoală cele mai frumoase 3 avioane. Câştigătorii locurilor I, II, III din fiecare şcoală vor fi recompensaţi cu premii importante, locul I va primi un avion de jucărie cu telecomandă. Cele 15 avioane câştigătoare vor fi expuse la fabrica UAC.