Ziua porţilor deschise la UACE

Ziua-portilor-deschise-UACDin 2009, de la iniţierea investiţiei în Dumbrăviţa, UACE s-a dovedit a fi o companie deschisă spre problemele comunităţii. De aceea în 28 august, a decis să îşi deschidă porţile şi la propriu şi să invite cetăţenii din Dumbrăviţa, Chechiş şi Unguraş la o vizită în fabrică. Iar săptămâna viitoare, va fi rândul celor din Rus, Şindreşti şi Cărbunar să viziteze fabrica UACE.

Transparenţa şi implicare constituie, alături de profesionalism, calitate şi promtitudine, principiile de bază pe care Universal Alloy Corporation le-a aplicat în fiecare ţară în care îşi desfăşoară activitatea: SUA, Elveţia şi România.

Aplicând principiul bunei vecinătăţi, UACE a dorit să fie extrem de deschisă faţă de comunitatea locală, de aceea, a ţinut în permenenţă la curent locuitorii comunei cu planurile de dezvoltare a societăţii. De asemenea, toţi cei care au fost curioşi să afle detalii despre societate sau să deschidă poarta instituţiei au fost bine primiţi. Cum însă, atât cetăţenii comunei s-au arătat interesaţi de activitatea companiei, cât şi autorităţile judeţene, compania a iniţiat în urmă cu o lună, un şir de activităţi intitulate sugestiv „Ziua porţilor deschise”, care au drept scop întărirea relaţiilor de colaborare dintre societate şi comunitate.

Astfel, la finele lunii iulie, fabrica a fost vizitată de circa 40 de persoane, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, Prefecturii, autorităţi locale din Dumbrăviţa şi din zona Băii Mari, instituţiilor judeţene deconcentrate, ai mediului de afaceri şi mass-media.

Programul evenimentului a cuprins o scurtă prezentare a societăţii şi un tur al fabricii, astfel că, la finalul acestuia, invitaţii au reuşit să se convingă că sloganul UACE „We do what we say” reprezintă un angajament, o promisiune de onoare pentru companie.

Iulian Gheorghe, directorul tehnic al UACE a explicat că implicarea în comunitate, parteneriatul şi dialogul constant cu aceasta sunt extrem de importante pentru companie: „La fel ca în SUA sau Elveţia, şi aici, la Dumbrăviţa proiectul nostru nu reprezintă doar o simplă afacere, ci un partenerit pe termen lung, pentru comunitatea locală şi împreună cu comunitatea locală. Ne-am implicat în rezolvarea problemelor ei şi am iniţiat proiecte care vor duce la dezvoltarea comunei în toate domeniile”. Duminică, 28 august, a venit rândul cetăţenilor comune Dumbrăviţa să fie invitaţi la o vizită în fabrică şi o prezentare a societăţenii. Pentru ca programul să nu fie unul succint, reprezentanţii UACE au decis să împartă evenimentul în două etape. Astfel, duminică, 28 august, sătenii din Dumbrăviţa, Chechiş şi Unguraş pot veni, imediat după Sfânta Liturghie la fabrică. Compania asigură transportul doritorilor, cu trei autobuze. Participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii fabricii, să facă un tur al acesteia şi, la plecare, îşi vor putea scrie impresiiile şi potenţialele întrebări într-un formular. Iar duminica viitoare va fi rândul sătenilor din Rus, Şindreşti şi Cărbunar să fie invitaţi la „Ziua porţilor Deschise”. Detaliile legate de transport şi programul vizitei vor fi comunicate cu sprijinul preoţilor din satele comunei.