UACE, sponsor VIP la Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică

Leonardo da Vinci spunea că “Odată ce ai încercat zborul, vei păși întotdeauna pe pământ cu ochii ridicați spre cer, acolo unde ai fost si vei dori mereu să te întorci." Din pasiune pentru zbor şi aeronautică, în 2008 a fost fondată EUROAVIA Cluj Napoca. Iar în 9 septembrie a avut loc Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică , un eveniment de marcă la care nu putea lipsi UACE, sponsorul VIP al evenimentului. Directorul de resurse umane al companiei, Kinga Rădulescu Szabo le-a prezentat studenţilor compania, oportunităţile de dezvoltare pe care le oferă şi planurile de viitor.

UAC prezentation 29

EUROAVIA Cluj-Napoca a fost fondată in 2008, funcționând ca și PPAS (Possible Perspective Affiliated Society) până în octombrie, când la AMEAC (Annual Meeting of EUROAVIA Congress) în Rzezsow, Polonia a fost acceptată să devenă PAS (Perspective Affiliated Society) Cluj-Napoca. În Aprilie 2010, în urma organizării primului eveniment internațional, Fly-In Cluj-Napoca, au fost aleși în unanimitate la EMEAC (Electoral Meeting of Euroavia Congress) Pisa sa activeze în continuare ca si asociație cu drepturi depline (Affiliated Society) . De atunci au fost întreprinse numeroase activități la nivel local si internațional, incluzând excursii și participări la evenimente internaționale, dezvoltându-ne astfel competențele organizatorice. Formată în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, asociaţia are ca și membri studenți la licență, masteranzi și doctoranzi, aceștia având spirit de echipă, cunoștințe multiculturale și entuziasm în experimentarea și dezvoltarea aplicațiilor aerospațiale. Asociația se află în continuă expansiune, fiind în căutarea de noi membri care doresc să-și dezvolte aptitudinile tenice și sociale, dar și de oportunități de colaborare și parteneriate.

AMEAC-2013-banner

UAC prezentation 19 UAC prezentation 23

La nivel internațional, Euroavia cuprinde 34 de asociații afiliate, prezente în 17 țări europene, cumulând un număr de circa 1500 de membri. Inițial, EUROAVIA a fost fondată în 1958 în Aachen, Germania, începându-și oficial activitatea in 1959, când sediul internațional a fost relocalizat în Delft, Olanda. EUROAVIA Cluj-Napoca urmăreșre să stimuleze contactul între studenți și industria aerospațială, oferind oportunități de schimb de experiență între studenți din diferite țări reprezentându-i pe aceștia la nivel internațional.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale EUROAVIA este AMEAC (Annual Meeting of the EUROAVIA Congress) sau Conferinţa internaţională a studenţilor în aeronautică la care participă studenţi din toate asociaţiile afiliate europene, în total peste 50. Practic, pe parcursul a 7 zile, anul acesta între 8 şi 15 septembrie, boardu-ul internaţional Euroavia analizează activitatea din anul trecut şi fixează ţintele pentru noul an. UACE a fost sponsorul VIP al evenimentului, iar Directorul de resurse umane, Kinga Rădulescu Szabo a fost prezentă la eveniment în 9 septembrie, prezentând compania, planurile de dezvoltare şi oportunităţile de carieră: „au fost prezenţi, pe lângă studenţi din România, studenţi din alte ţări din Europa: Italia, Spania, Polonia, etc., toţi studenţii membri ai Organizaţiei internationale a studentilor în aeronautică. Studenţii au fost foarte impresionaţi de investiţia şi fabrica noastră din Dumbraviţa, intervenind cu întrebări pertinente pe parcursul şi la finalul prezentării. La final am primit o placa simbolică inscripţionată cu sigla UACE, ca semn de multumire pentru participare, o supriză foarte placută pe care ne-au făcut-o studenţii”. UACE este pentru prima oare partenerul acestui eveniment, dar cu siguranţă nu pentru ultima oară, prefigurându-se începutul unei colaborări frumoase şi durabile. Studenţii de altfel s-au arătat interesaţi să viziteze fabrica sau chiar să vină în practică la Dumbrăviţa. Kinga Rădulescu Szabo a declarat că există deja un precedent în acest sens, studenţii sunt bineveniţi în practică la UACE şi printre aceştia s-a numărat chiar şi un student de Universitatea de Inginerie Aeronautică din Australia.

UAC prezentation 26