Micii Grădinari

Micii gradinariCurtea şcolii reprezintă locul în care elevii îşi petrec mult râvnita recreaţie, dar şi “cartea de viztă” a fiecărei instituţii de învăţământ. Tocmai de aceea, UAC Europe în colaborare cu şcolile din comună au pornit o amplă acţiune de cosmetizare a curţii şcolilor din comună prin plantarea de flori şi puieţi.

Verdele poate fi mai mult de o culoare. Un mod de viaţă. Şi, se spune că, orice schimbare începe prin atitutide. Aplicând aceste două principii, elevii şcolilor din comuna Dumbrăviţa, sprijiniţi de UAC au decis să înfrumuseţeze mediul în care învaţă câteva ore zilnic şi să amenajeze nişte curţi a şcolilor mai prietenoase, mai frumoase.

Evenimentul a coincis cu Luna Pădurii o acţiune de amploare care se derulează din 15 martie până în 15 aprilie în întreaga ţară şi care îşi propune să ne înveţe pe toţi grijka şi responsabilitatea pentru mediu şi pentru pădure. UAC Europe a propus un proiect şcolilor din comună: “Adopta un copac” – o acţiune în care fiecare elev poate sadi un copac, si se va monta o placuţă cu numele său. Copacul “adoptat” de el va primi un nume. Fiecare elev trebuie să aibă grijă de copacul său, iar la finalul anului, posesorul celui mai frumos copac va primi un premiu. Directorul Mariana Manea a răspuns cu entuziasm şi după consultări şi discuţii s-a ajuns la concluzia că şcolile din comună au nevoie de amenajarea curţilor, de plantare de puieţi şi flori, care să le dea o altă “faţă”. Astfel, s-a stabilit o mega-acţiune, cae a avut loc joia trecută. UAC Europe a oferit florile necesare, Direcţia Silvică Baia Mare a pus la dispoziţie puieţi de tei şi brad iar specialişti în grădinărit au dat o mână de ajutor copiilor. Astfel, toate curţile şcolilor din comuna Dumbrăviţa au fost transformate în veritabile grădini.

carbunari 3carbunari 6

De altfel, reprezentanţii UAC Europe au afitmat şi au demonstrat în repetate rânduri că educaţia şi grijka pentru mediu se numără printre priorităţile companiei şi a programului său de implicare în comunitate. De aceea, proiectele şi parteneriatele cu şcoala vor continua şi în perioada următoare, la fel şi acţiunile de mediu şi responsabilizare cu privire la problemele de mediu.

chechis 2chechis 7chechis 9chechis 15chechis 18dumbravita 3dumbravita 8dumbravita 14dumbravita 20dumbravita 22rus 3

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook