Călători pe plaiuri maramureșene

13063213 233602763668869 3284033306286269076 o

Excursia tematică ”Călători pe plaiuri maramureșene” s-a desfășurat în perioada 21-22 aprilie, ea fiind o activitatea cuprinsă în proiectul ”Școala fără ghiozdan!”

Inițiatorul activității, domnul profesor Vasile Dancu alături de doamnele profesoare Alina Sajerli, Claudia Cadar, Dana Foriș și Paula Bonaț au stabilit următorul itinerar: Baia Mare-Seini- Negrești-Oaș- Pasul Huta Certeze- Cimitirul vesel Săpânța- Mănăstirea Săpânța-Peri- Muzeul satului Sighetul Marmației- Vișeu- Mănăstirea Moisei- Borșa- Cascada Cailor- Bogdan-Vodă- Mănăstirea Bârsana- Ocna-Șugatag- Cavnic.

Scopul acestei excursii a fost acela de a descoperi: tradițiile populare specifice zonei Maramureșului, frumusețile cadrului geografic și nu în ultimul rând simbolurile spirituale ale județului nostru.

Sperăm că cei patruzeci de elevi ai claselor IV-VIII de la Școala Rus participanți la excursie și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe, dar mai presus au conștientizat faptul că locurile unde le-a fost hărăzit să trăiască sunt cu adevărat binecuvântate.

Felicităm părinții elevilor care și-au adus aportul la concretizarea acestei experiențe frumoase pentru copii, dar și pentru cadrele didactice.

Prof. Paula Bonaț

• 13029578_233580633671082_26805176182653739_o