Desene pe asfalt, la Dumbrăviţa

De trei ani, curtea „fabricii de avioane” din Dumbrăviţa se transformă într-un mini atelier în aer liber. Circa 200 de copiii din comună au dat frâu liber imaginaţiei la cea de-a treia ediţie a proiectului „Desene pe asfalt”.

IMG 3123„Fabrica de avioane”, rachete, spiderman, case, flori, copiii. Nu e vorba despre un desenanimat, ci despre o expoziţie în toată regula de desene pe asfalt. Anual, în preajma Zilei Copilului, curtea fabricii UAC Europe din Dumbrăviţa se transformă într-o adevărată „galerie de artă”. Una atipă, e drept, deoarece „artiştii” sunt elevii din clasele primare ale şcolii Dumbrăviţa, iar „pânza” este asfaltul din curtea fabricii.

Şi în acest an, pentru al treilea an consecutiv, cei circa 200 de elevi din Dumbrăviţa au „luat cu asalt” curtea fabricii de avioane şi, pentru mai bine de oră au lăsat imaginaţia să le zboare „spre un viitor mai bun”, cum suna sloganul UAC Europe al acestui proiect.

Însoţiţi de doamnele educatoare şi „înarmaţi” cu creta colorată pusă ladispoziţie de organizator, micuţii auumplut asfaltul cu personaje din desene animate, cu portrete, cu reprezentări ale sediului companiei. Elevii au fost întâpinaţi de câţiva angajaţi ai companiei: Corina Mulea, PR& Office Manager, Kinga Rădulesvcu Szabo, director de resurse umane, Daniel Vărzaru, director economic. La final, toţi micuţii au fost recompsaţi cu prăjiturele şi suc, primind totodată promisiunea organizatorilor că acest eveniment va avea loc anual, fiind doar unul dintre multe proiecte de implicare în comunitate derulate de UAC Europe şi Asociaţia NEMUS.

Directorul companiei, Iulian Gheorghe a spus, în repetate rânduri că educaţia şi sprijinirea activităţilor educative dar şi extracurriculare se numără printre priorităţile companiei, deoarece, cea mai durabilă investiţie este acea făcută pentru şi în folosul copiilor.

• IMG_3082
  • IMG_3086