O întâlnire de suflet

10846790 878319345521161 1846900474 nFiecare întâlnire cu adolescenţii este specială, iar la Dumbrăviţa întâlnirea cu elevii claselor a VII şi a VIII-a, a fost o adevărată sărbătoare. Intenţia mea în cadrul seminarului de dezvoltare personală la adolescenţi a fost să-i susţin în ceea ce simt,să le dezvolt încrederea în forţele proprii şi mai ales să-i conştientizez de faptul că adolescenţa e vârsta cea mai frumoasă perioadă din viaţa omului.

Adolescenţa este o rampă de lansare către maturitate , "vârsta de aur" a formării caracterului nostru, se identifică astăzi , din ce în ce mai vizibil , cu o monocromie, cu o lipsă de originalitate în care adolescenţii se complac,tranziţia spre nou fiind făcută intensiv şi pe nemestecate.
Majoritatea aderă fără spirit de discernământ la "noul val", începând cu vestimentaţia,cu genurile de muzică şi terminând cu isteria produselor de tip fast- food.
Este foarte important ca fiecare tânăr să-şi zidească un sistem de valori ,să-şi găsească un model de comportament până la definirea propriei personalităţi.
Le-am explicat cât de important este să nu îşi piardă nicicând freamătul adolescentin, să îşi sporească permanent lumina,dar, mai presus de toate , să rămână autentici," nefalsificaţi" de surprizele imprevizibile ale destinului.
Adolescenţii sunt prietenii mei cei mai apropiaţi fiindcă le ştiu neliniştile şi frământările, am înţeles că toate cuvintele lor maliţioase nu sunt decât un scut împotriva lumii, iar toată bravada , doar un balsam pentru rănile lor.
Viaţa este cel mai destoinic magician. Uneori ghiduş, alteori dramatic, grav sau solemn, reuşeşte să ne surprindă de fiecare dată.
Se întâmplă uneori să ne simţim prinşi în mreaja unor dificultăţi aparent fără scăpare, pentru ca mai apoi, o simplă atingere delicată a unui prieten sau adierea celei mai firave speranţe să rupă pânza capcanei aparent indestructibilă.

PSIHOLOG MONICA PUHA

10850557 878318735521222 2135106546 n