Stadiul construcțiilor capelelor din comuna Dumbrăvița

on .

ungurasLa începutul acestui an, Primăria Dumbrăvița, împreună cu UAC Europe și parohiile din Unguraș, Șindrești, Dumbrăvița și Cărbunari și-au asumat ca obiectiv principal construcția de capele mortuare în cele patru sate ale comunei. Pentru fiecare localitate în parte s-au purtat discuţii privind locaţia și variantele de finanțare, ajungându-se la concluzia că se va respecta arhitectura și proiectul capelei din Chechiș, pentru un design unitar, dar și pentru că acest model arhitectural corespunde normelor și cerințelor actuale.
În localitatea Șindrești, încă nu sunt finalizate documentele privind terenul pe care va fi amplasată capela, însă s-a convenit ca aceasta să fie ridicată de către Primărie pentru a fi folosită atât de credincioșii ortodocși, cât și de greco-catolici, deși inițial ambele culte voiau să își construiască separat capele.
În Unguraș, lucrările sunt în stadiul cel mai evoluat dintre cele 4 sate, reușindu-se finalizarea construcției la roșu, finalizarea acoperișului și chiar și a turlelor. În momentul în care timpul va permite se va continua cu finisajele, astfel încât în doar câteva luni, capela va fi sfințită și dată în folosință.
În Cărbunari, capela se va construi în spatele bisericii, iar în acest moment este finalizată fundația și a început partea de zidărie, până la nivelul planșeului. Anul viitor și această lucrare va fi finalizată.
În Dumbrăvița, stadiul lucrărilor este la fel ca și în Cărbunari, ajungându-se cu partea de zidărie până la nivelul acoperișului. Proiectul, la fel ca și în celelalte cazuri, se ridică la circa 2 miliarde lei vechi, bani asigurați prin aportul Primăriei, al credincioșilor și al UAC Europe. După finalizarea lucrărilor, capela din Dumbrăvița urmează să fie pictată integral de către pictorul Gheorghe Rogojan, fiul al satului, și echipa dânsului. Se dorește ca Sfințirea capelei să aibă loc în Duminica Mironosițelor (a doua duminică după Înviere), care va fi, de fapt, și hramul acestui lăcaș.

  • carbunari
  • dumbravita
  • unguras

Arhiva

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook