Investiţii de 51 milioane de Euro până în 2015

on .

În timp ce se vorbeşte tot mai apăsat de recesiune economică, faliment şi şomaj, couna Dumbrăviţa, devine încet dar sigur un pol al investiţiilor şi dezvoltării din Maramureş.

Industria aeronautică este unul dintre puţine domenii economice care nu resimte recesiunea economică, ba dimpotrivă se află într-o perioadă extrem de fastă. Există o cerere foarte mare pentru avioane, cauzată şi de creşterea preţului petrolului. Companiile aeriene preferă să cumpere avioane noi, de ultimă generaţie şi astfel chiar şi avioane care ar mai fi putut fi folosite probabil 10 ani de acum înainte sunt casate şi înlocuite cu altele competitive. Iar specialiştii cred că dezvoltarea acestei industrii va continua în acelaşi ritm. Astfel că, investiţia de la Dumbrăviţa are şi o conjumtură favorabilă dezvoltării durabile.

Acest context favorabil, împreună cu profesionalismul, experienţa şi viziunea UACE sunt ingredientele unei reţete de succes care va aduce în următorii 3 ani investiţii de circa 51 de milioane de Euro în comuna Dumbrăviţa şi va crea sute de locuri de muncă stabile.

Încă de la demararea investiţiei în localitatea Dumbrăviţa, în urmă cu 3 ani, compania UACE a anunţat că nu a venit în Maramureş pentru 2-3 ani, ci pentru 100. UACE îşi doreşte o investiţie durabilă, pe termen lung în această localitate. Odată cu demararea proiectului topitoriei, se deschide practic cea de-a doua etapă a dezvoltării afacerii din localitatea Dumbrăviţa. Iar în următorii trei ani, urmează să fie investiţi aici peste 50 de milioane de Euro.

Astfel că, în timp ce atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă a devenit „prioritate zero” pentru guvern, administraţiile judeţene şi locale, în comuna Dumbrăviţa, „viitorul sună bine”. Practic, comuna nu numai că nu resimte criza economică, dar se şi dezvoltă.

UACETopitoria UAC este numai primul pas dintr-un plan de investiţii care va crea încă 200-400 de locuri de muncă în zonă şi pentru care se vor investi circa 50 de milioane de Euro. Compania îşi doreşte să deschidă şi o secţie de prelucrări prin aşchiere. De asemenea, până în 2015, compania şi-a propus să deschidă o secţie de sub- ansamble pentru aviaţie - o investitie de 15 milioane. Fiecare dintre aceste investiţii vor crea locuri de muncă stabile, care oferă toate condiţiile de dezvoltare şi performanţă pentru angajaţi. Topitoria va însemna 15-30 de noi locuri de muncă, secţia de prelucrări prin aşchiere 150-240 de noi angajaţi, iar secţia de sub-ansamble pentru aviaţie va crea alte 100-150 de noi locuri de muncă.

Şi, pentru toate investiţiile viitoare, reprezentanţii UAC Europe îşi doresc să angajeze cu precădere forţă de muncă locală. De aceea, în paralel cu procesul de dezvoltare şi cu implementarea noilor investiţii a fost gândit un plan pentru calificarea forţei de muncă, care include şi deschiderea unei şcoli profesionale cu un profil asemănător cu cel al companiei.

 

Investitii 2012 – 2015:

* Secţia de retopire o investiţie de 6 milioane Euro care va crea 15-30 de locuri de muncă

* Secţie de prelucrări prin aşchiere (frezare) o investiţie de 30 milioane euro în 2012 -2014 cu 150-240 angajaţi

* Secţie de sub-ansamble pentru aviaţie - o investitie de 15 milioane între 2012 şi 2015 cu 100 – 150 angajaţi

 

"Calitate şi promptitudine"

Deşi fabrica din Dumbrăviţa este nouă, rezultatele sunt remarcabile. La finele anului trecut, compania AIRBUS a înmânat companiei Universal Alloy Coporation Europe premiul de “Cel mai performant producator.

„Reţeta succesului”? „Cu multă muncă, cu dedicaţie, cu efort ies lucruri de calitate. Suntem deja o companie care are deja 45% din piaţa de desfacere Airbus. Deci suntem cel mai mare producător de produse extrudate din Europa. Respectăm calitatea şi predarea la timp. Sunt două principii de bază pentru noi: calitate şi promtitudine”, spune Iulian Gheorghe.

Arhiva

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook