Dumbrăvița Verde 2015

dumbravita-verde-2015Luni 10 august s-a dat startul unei noi ediții a proiectului de ecologizare Dumbrăvița Verde, acțiune devenită deja tradiție și ajunsă la cea de-a V-a ediție și care face an de a, Dumbrăvița mai verde și mai curată.
O comună mai frumoasă și mai curată. Acesta este obiectivul urmărit cu perseverență de proiectul devenit deja tradiție ”Dumbrăvița Verde” care a ajuns la cea de-a V-a diție. Organizatorul acțiunii a fost i în acest an Alexandra Nicolici, devenită deja o prietenă a copiilor, iar coordonatoarea a fost Felicia Cotoman care zi de zi a fost alături de participanți, în acest an în număr de 53.
Luni dimineață a avut loc deschiderea activității, la Căminul cultural din Chechiș, unde copiii au fost întâpinați de Corina Mulea, reprezentantul UAC, de primartul Felician Ciceu și de organizatori. După ce au primit echipament, instrucțiuni și toate cele necesare desfășurării în bune condiții a acvțiunii copiii au fost elicitți de Corina Mulea, care a rătat că, an de an, acțiune își arată reyulttele, fiind to mai puțină mizeri în satele și pe văile din comnună. Corina le-a mulțumit tuturor elevilor care se implică în proiect dar și cadrelor didatice care îi însoțesc. De asemenea, primarul Felician Ciceuș i-a felicitat pe copiii și pe organizatori și a sublinit importanța acestei acțiuni atât din punct de vedere esetic și de mediu, dar mai ales educativ.
Apoi copii au fost împărțiți în 5 grupe și au pornit la ecologiare, singura pauză fiind cea de prânz în care au primit sendvișuri și apă din partea UAC Europe. Ziua de luni a avut ca obiectiv ecologizarea localităților Chechiș și Cărbunari. În cea de- doua zi a fost ecologizate satele Șindrești și Dumbrăvioța, în cea de-a patra Unguraș și Rus, iar în ultima zi a avut loc tradiționala festivitate de premiere și party-ul de sfârșit de proiect.
Toți participanții au primit diplome și premii, iar efortul și implicarea lo are în primul rând ca reyultat o comună mai frumoasă și mai verde. Felicia Cotoman a spus că zilnic s-au adunat circa 20 de saci de gunoaie și că prticipanții spun că, față de anul trecut a fost mai puțină mizerie, ceea ce arată că efectele acțiunii se văd în creșterea gradului de conștientizare și de educație a pupulației în acest domeniu. Localnicii sunt obișnuiți deja cu echipele de copiii care curăță localitatea și probabil acest lucru îi face pe fiecare să arunce mai puține mizerii în natură, în râuri, pe stradă.
Corina Mulea și Iulian Gheorghe, reprezentamnții UAC Europe și Asociației NEMUS le-au mulțumit încă o dată copiiilor, profesorilor și organizatorilor pentru implicare și au arătat că acțiunea va continua și anul viitor. În concluzie: o nouă ediție de succes și o comună mai verde.

Arhiva

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook