Dumbrăvița Verde, un proiect de succes pentru o comună mai curată

8 1De 8 ani, UAC Europe și Asociația Nemus organizează un proiect devenit deja tradiție, prin care tinerii învață să devină mai responsabili față de mediu dar și mai implicați în comunitatea din care fac parte. Și în acest an, timp de trei zile, în perioada 9-11 iulie, 50 de tineri din comună, însoțiiți de cadre didactice, sub coordonarea lui Alexandra Nicolici Lazăr și Rita Ilieș Rusu , au curățat toate satele comunei. 

De 8 ani, UAC Europe și Asociația Nemus, în parteneriat cu Școala Profesională Dumbrăvița și Primăria Dumbrăvița îi educă pe tinerii din comună în spiritul responsabilității pentru mediu, a respectului pentru natură și pentru cei din jur și în spiritul voluntariatului și implicării, printr/un proiect devenit deja tradiție, care se bucură de tot mai mult succes de la an, la an: ”Dumbrăvița Verde”. În acest an, acțiunea de ecologizare a satelor și văilor din comună a avut loc în perioada 9-11 iulie și s-a bucurat, ca de fiecare dată de interes din partea elevilor și cadrelor didactice. La acțiune au participat peste 50 de elevi, precum și 5 cadre didactice: Maria Bârda, Adela Cerneștean, Mihaela Dănilă, Maria Delescu și Daniela Mureșan. Coordonatoarea acțiunii au fost, ca în fiecare an Alexandra Nicolici Lazăr și Rita Ilieș Rusu.

 

Proiectul a debutat luni, 9 iulie la Căminul Cultural Chechiș, unde elevilor li s-a prezentat regulamentul și le-au fost împărțite materialele necesare ecologizării: mănuși, pelerine, apă etc. La deschiderea proiectului a fost prezent și primarul Felician Ciceu care le-a urat mult succes copiilor. Apoi, a început prima etapă a acțiunii de ecologizare, în satul Chechiș. Ls prânz, elevbii s-au întâlnit în stația de autobuz pentru a lua masa și apoi au plecat spre Cărbunari, unde s-a și încheiat prima zi din proiect. În cea de-a două zi au fost ecologizatre satele Șindrești și și Dumbrăvița, iar în cea de-a treia zi Unguraș și Rus. Joi a fost ziua în care tinerii și/au primit rpăsplata pentru munca depuisă și pentru implicarea lor. Festivitatea de premiere a avut loc în sala festivă a Școlii Dumbrăvița și s-a bucurat de prezența Corinei Mulea, PR&Office Manager/Director HR înlocuitor UAC Europe, Daniel Vărzaru- Chief Financial Officer UAC Europe, a primarului Felician Ciceu, a preotului Bogdan Ciocotișan și consilierului primarului Cosmin Dobrican.

 Alexandra Nicolici Lazăr i-a felicit pe toți participanții, elevi și cadre didactice, a mulțumit UAC Euyrope și primăriei pentru sprijin și implicare și a arătat că, an de an, se adună tot mai puține deșeuri, ceea ce demonstrează că acest proiect este unul de succes, care își arătă rezultatele atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Apoi a luat cuvântul Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe: ”vreau să vă felicit că participați an de an la acest proiect, care a devenit deja tradiție. Vom continua să susținem acest proiect și să încercăm să-l îmbunătățim în fiecare an”.

Corina Mulea, PR&Office Manager/Director HR înlocuitor UAC Europe a spus: ”În fiecare an, găsim tot mai puțin gunoi, ceea ce demonstrează că acest proiect este unul benefic și și arată rezultatele. Vă rog să protejați natura și mediul și în viața de zi cu zi, atunci când vedeți pe cineva că aruncă gunoiul pe jos, trageți-l de mânecă și spune-ți-i că nu e frumos, avem pubele, avem de toate, trebuie să păstrăm curățenia. Felicitări tuturor”

Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăvița a spus: ”chiar dacă e vacanță v/ați rupt câteva zile din timpul vostru liber pentru a participa la o acțiune în folosul comunității, vreau să vă felicit pentru acest lucru și să vă mulțumesc. De asemenea, le mulțumesc dascălilor pentru participare și nu în ultimul rând susținătorilor, UAC Europe, pentru că la a opta ediție acest proiect a devenit deja tradiție și rezultatele muncii voastre se văd”

Bogdan Ciocotișan, preotul paroh din Dumbrăvița a spus: ”Dumbrăvița este locul în care noi trăim și e important să-l menținem curat, nu dar pe durata programului, ci în permanență. Este ncă o problemă la noi în ceea ce privește curățenia stradalăl, după orice manifestare, a doua zi se vede o mizerie de nedescris. Cred că e timpul ca voi, cei tineri să schimbați aceste mentalități, să/i învățați și pe cei din jurul vostru să facă acest lucru. Vă felicit pe toți”.

La final, toți paryicipanții au fost recompensați cu diplome și premii.

Apoi participanții au mulțumit organizatorilor, lui Ionică Chiorean care zi de zi le-a adus materiale, apă și sandvișuri.

 • 8 1
 • 8 10
 • 8 11
 • 8 2
 • 8 3
 • 8 4
 • 8 5
 • 8 6
 • 8 7
 • 8 8
 • 8 9

Arhiva

Contacteaza-ne

 • Str. Principala Nr. 244A
 • Dumbravita
 • Maramures
 • 437145
 • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook