CĂLĂTOR PRIN ȚARA CRIȘURILOR

on .

9Elevii clasei a VII-a de la Școala Dumbrăvița, câștigătorii concursului de reciclare, din 24 mai a.c., au fost răsplătiți printr-o excursie oferită de UAC Europe.

Astfel în 20 iunie însoțiți  și îndrumați de doamna director Tomșa Magdalena,  de diriginta clasei, profesor Morar Liana și doamna profesoară Farcaș Cristina au pornit în excursia binemeritată spre Oradea. Voia bună și curiozitatea i- au însoțit pe toți participanții pe  drumul de 200km. Prima oprire a fost la Carei unde s- a vizitat Castelul Karolyi și grădina acestuia. Ne- am continut drumul spre reședința de județ a Bihorului, trecând printr-o zonă de șes cu suprafețe mari de floarea-soarelui, porumb, rapiță, pepene dar și piersici- caiși. La Oradea, un oraș cu multe clădiri vechi restaurate și foarte frumoase, am vizitat Cetatea Oradea intrând pe Poarta de est și ieșind pe cea de vest. Apoi , după o plimbare pe lângă un parc plin de verdeață de pe malul Crișului Repede am ajuns în piața Primăriei unde ne-am răcorit și recules între zidurile Bisericii cu Lună( Episcopia ortodoxă). Timpul zboară foarte repede când ai ce privi și admira, așa că ne-am trezit din nou pe drum, dar în sens opus, spre casă.

  A fost o excursie pe deplin împlinită, după un an de reciclare a hârtiei și plasticelor, pe văile și ulițele comunei Dumbrăvița.

    Profesor Morar Liana

P.S: VACANȚĂ PLĂCUTĂ!

Arhiva

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook