Micii poliţişti

on .

Poliţişti, o maşină de poliţie, chestionare şi .. premii. Pe scurt, acţiunea „Micii poliţişti” organizată la finele săptămânii trecute de UACE, în parteneriat cu şcoala Dumbrăviţa şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş.

IMG 6271 Vinerea trecută, elevii şcolilor din Dumbrăviţa au avut ocazia să fie poliţişti pentru o zi. Mai exact, să intre în lumea regulilor de circulaţie şi să cunoască în de aproape o maşină de poliţie şi un poliţist rutier. Motivul? În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, elevii şcolii Dumbrăviţa au putut participa la acţiunea „Micii poliţişti”. La invitaţia UACE şi a şcolii Dumbrăviţa, director Mariana Manea, comisarul şef Ioan Cârlig din cadrul Poliţiei Rutiere, împreună cu colegii săi le- au ţinut o lecţie importantă şi inedită de educaţie rutieră. Astfel, joi, 4 aprilie, căminul cultural din Dumbrăviţa a fost plin de elevi de la toate şcolile din comună. Invitaţi de onoare au fost primarul Felician Ciceu care a mulţumit organizatorilor şi le-a spus elevilor că „Sper că veţi învăţa lucruri utile şi le veţi pune în practică” şi directorul general al UAC Europe, Iulian Gheorghe care a declarat că: „Este totdeauna o bucurie pentru mine şi pentru companie să fiu în mijlocul vostru. Multumesc autorităţilor locale şi şcolii care s-au implicat în bunul mers al acestei activităţii şi se implică în activitatea voastră”.

Copiii au putut urmări o serie de filmuleţe educative despre efectele încălcării regulilor de circulaţie, au aflat cât de important este să cunoaştem şi să respectăm regulile de circulaţie, dar au putut vedea şi cum arată o maşină a poliţiei rutiere şi care sunt dotările unui agent de circulaţie. De asemenea, a fost organizat un concurs, pe trei grupe de vârstă, la care au participat în total 36 de elevi, grupaţi în 9 echipaje a câte trei copiii. La final, juriul a stabilit câte un câştigător pentru fiecare categorie, în total 12 copiii au primit dulciuri şi maşinuţe din partea sponsorului UAC Europe, iar ceilalţi participanţi au primit diplome. Toţi copiii şi cadrele didactice implicate merită însă felicitări.

IMG 6182 IMG 6186

Locul I, cls. III-IV – Şcoala Chechiş.
Locul II, cls. III-IV- Şcoala Rus.
Locul III, cls. III-IV-Şcoala Dumbrăviţa.
Locul I, cls. V-VI – Şcoala Dumbrăviţa
Locul II, cls. V-VI- Şcoala Rus.
Locul III, cls. V-VI- Şcoala Chechiş.
Locul I, CLS. VII-VIII- Şcoala Dumbrăviţa.
Locul II, cls. VII-VIII- Şcoala Chechiş
Locul III, cls. VII-VIII- Şcoala Rus.

IMG 6200 IMG 6211 IMG 6224

IMG 6258 IMG 6400

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook