Tabăra de engleză, ediția 2018

on .

48090622 774333326262474 4604811175945830400 oPentru al optulea an consecutiv, UAC Europe a organizat o tabără gratuită de limba engleză la care au participat 30 de elevi de la Școala Profesională Dumbrăvița și Liceul Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș.

În perioada 8-9 XII 2018, 15 elevi ai Şcolii Profesionale Dumbrăviţa (Costin Andrei, Vari Ioana, Cetăţan Melissa, Rus Camelia, Nichita Daniel, Cupşe Anamaria, Dobrican Ciprian, Dobrican Larisa, Pop Daria, Lăpuşan Cătălin - cls. a VIII-a; Mihăilă Alexia, Cone Andreea, Foriş Maria, Ciocotişan Alexia, Ciocotişan Alex - cls. a VII-a) au participat la tabăra de limba engleză sponsorizata de UAC Europe. De data aceasta, am avut parteneri de tabără şi un grup de 15 elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Traian Vuia” Tăuţii Măgherăuş, însoţiţi de doamna director Loredana Hunyadi Ofrim şi doamna secretară Dorela Tămaş.

Elevii participanţi au fost selectaţi de către doamnele prof. de limba engleză Aurelia Taloş şi Alina Sajerli în urma unui concurs de eseuri pe tema „My Dream Job”.
Aceleaşi doamne profesoare au însoţit elevii în staţiunea Cavnic. Vilele 1, 2 şi 3 Superski i-au găzduit cu căldură într-un peisaj montan de basm. Fulgii de nea jucăuşi ne-au ţinut companie pe tot parcursul sejurului. Restaurantul hotelului Superski a oferit mesele gustoase, iar Sala de conferinţe a fost locaţia propice pentru derularea activităţilor.

 • tabara engleza 2018-1 2
 • tabara engleza 2018-1 3
 • tabara engleza 2018-1 4
 • tabara engleza 2018-1 5
 • tabara engleza 2018-1 6
 • tabara engleza 2018-1

Tabăra s-a desfăşurat în două etape. În prima zi, 8 XII, d-na prof. Oana Teremtuş a susţinut activităţi recreative în limba engleză cu tematica predominantă „Christmas”, în spiritul sărbătorilor ce se apropie. În cadrul atelierelor de lucru, elevii au fost provocaţi să se prezinte, au fost transportaţi în lumea poveştilor de iarnă, şi-au îmbogăţit vocabularul formând propoziţii, au mimat, au făcut exerciţii de listening şi au învăţat să cânte „Jingle Bell Rocks”. După o pauză de masă, d-na prof. Oana i-a antrenat pe elevi la „Hot Seat Game”, savurat la maxim de participanţi. Concursul pe echipe extrem de reuşit, le-a oferit concurenţilor o doză de adrenalină memorabilă în încercarea de a descrie şi ghici cuvinte care i-au solicitat intens. În continuare, spiritele încinse s-au temperat la o activitate de reading „Santa’s List”, unde elevii au trebuit să-l ajute pe Moşu’ să hotărască cine a fost cuminte (nice) sau neastâmpărat (naughty). Cu ajutorul unui powerpoint cu tematica „Adjectives”, elevii şi-au îmbogăţit vocabularul specific Crăciunului, transpunându-le ulterior pe fişe de lucru. N-a lipsit nici scrisoarea adresată Moşului (A Letter to Santa), iar în final, fiecare participant şi-a exersat talentele artistice ilustrând versuri dintr-o colindă. D-na prof. Oana a valorificat desenele haioase, stângace sau foarte elaborate inserându-le într-un videoclip care a fost vizionat cu sufletul la gură, sau a provocat hohote de râs. Poza de grup tradiţională a încununat ziua fructuoasă. Jocurile au fost la mare rang după masa de seară. Remmy, cruce, dobble, uno, poker, şeptic au captat atenţia tuturor şi s-au savurat la maxim poveştile de după ora de stingere.
În data de 9 XII, d-na psiholog Liana Covaciu a antrenat elevii în dezbateri pe tema „Cine sunt eu?”. Comunicarea asertivă a fost dezbătută şi ilustrată apoi printr-un filmuleţ educativ şi consolidată cu ajutorul unor fişe de lucru aplicative şi a jocului de rol. Stereotipurile, discriminarea, prejudecăţile, dar şi influenţa grupurilor sociale au stat la baza următoarelor dezbateri. S-a accentuat în mod deosibit de doamna psiholog necesitatea autenticităţii, a liberei gândiri şi exprimări, dar în acelaşi timp, importanţa toleranţei, a emiterii de idei lipsite de prejudecăţi, a unei opinii proprii formate pe baza unor informaţii corecte şi complete. Copiii au dat dovadă de spirit de echipă, implicare, creativitate, dar şi gândire critică. Activităţile de dezvoltare personală au fost finalizate cu jocuri de teambuilding (Bărcile de salvare, Ţârm, apă, mare) care au făcut din nou deliciul elevilor.
Mulţumim sponsorilor generoşi UAC Europe, doamnelor Oana Teremtuş şi Liana Covaciu pentru experienţele şi amintirile oferite şi doamnei director Tomşa Magdalena pentru implicarea în organizare, partenerilor noștri de la Școala Tăuți și firmei Lourdes pentru transport!Prof. Alina Sajerli

Arhiva

Contacteaza-ne

 • Str. Principala Nr. 244A
 • Dumbravita
 • Maramures
 • 437145
 • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook