Tabăra de vară UACE II

on .

4Prietenie, distracție și activități educative. Pe scurt, acestea sunt coordonatele unei veri de neuitat pentru copiii care participă la taberele de vară organizate de UAC Europe. În perioada 30 iulie - 3 august, a avut loc a doua tabără pentru copiii angajaților UAC Europe, la care au participat aproape 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Locația taberei a fost și de această dată Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei”, iar gazdele, Școala Dumbrăvița, Primăria Dumbrăvița și Parohia Dumbrăvița s-au străduit ca, alături de organizatori să le facă tabăra cât mai plăcută copiilor. Supravegherea permanentă a fost asigurată de psihologul școlar Monica Puha, iar programul copiilor a fost extrem de variat și încărcat cu activități distractive. Mai mult, în fiecare zi, copiii au primit gratuit sandvișuri și apă, oferite tot de UAC Europe.

Prima zi a taberei a fost dedicată creației. Alături de Nadia Ghiț, copiii au pictat, au desenat, au realizat adevărate opere de artă care vor fi expuse la Școala Dumbrăvița. 
Ziua de marți a fost ziua în care copiii au făcut cunoștință cu voluntarii străini ai echipei AIST și cu activitățile distractive propuse de aceștia.
Evenimentul face parte din calendarul de activități desfăşurate de către echipa AIST şi voluntarii  internaţionali în cadrul proiectului „Let’s Celebrate the European Heritage!”, un Serviciu European de Voluntariat, implementat de către Asociaţia American International School of Transylvania, finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, cu sprijinul companiei UAC Europe.
Copiii au învățat, în limba engleză, câte ceva despre țările din care provin voluntarii (Spania, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Letonia și Germania) și s-au jucat împreună cu aceștia, construind turnuri din spaghete și bezele, „gătind” mâncăruri tradiționale din șervețele colorate și lipici, decorând măști de carnaval sau imaginând dispozitive care să țină ouăle în siguranță.
Copiii s-au bucurat de interacțiunile cu voluntarii și și-au făcut prieteni printre ei. La rândul lor, voluntarii internaționali s-au simțit bine primiți și de această dată în cadrul comunității, și când vor pleca acasă vor duce cu ei amintiri frumoase.
Miercuri, copiii au primit vizita polițiștilor maramureșeni care au desfășurat o acțiune de prevenție, iar apoi le-au făcut cunoștință copiilor cu colegii lor patrupezi. Câinii au făcut adevărate demonstrații în fața copiilor, uimindu-i cu inteligența și priceperea lor. Tot miercuri, copiii au vizitat biserica din Dumbrăvița și s-au întâlnit cu reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
Ziua de joi a fost una cu adevărat deosebită pentru copii deoarece, pe lângă cursurile de dezvoltare personală susținute de psihologul școlar Liana Covaciu, copiii au primit vizita lui Dan Carpov și a echipei Photon Media, care le-au arătat copiilor tainele filmatului, precum și echipamentele de ultimă generație, formate din camere de filmat și dronă. Apoi, copiii s-au pregătit să devină subiectul unui mini-filmuleţ filmat cu drona. A urmat vizita la sediul UAC Europe, unde copiii s-au întâlnit cu părinții lor, dar și cu conducerea UAC Europe: Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer și Corina Mulea, PR&Office Manager/Director HR înlocuitor. Copiii i-au încântat cu cântece și dansuri, au lansat baloane tricolore și au fost filmați din dronă în timp ce s-au aranjat sub forma unui UAC imens. La final, cei mici au fost răsplătiți cu prăjiturele.
Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe a spus că: „Vizita copiilor ne bucură de fiecare dată și suntem foarte mândri și încântați  că le putem face copiilor vacanța mai frumoasă”.
Corina Mulea, PR&Office Manager / Director HR înlocuitor a spus că: „Cei mici aduc veselie și culoare la fiecare vizită la fabrică, ne împărtășesc din veselia lor și suntem foarte bucuroși că taberele UAC Europe se bucură de succes”.

Vineri, ultima zi de tabără a fost dedicată excursiei la Mănăstirea Habra, dar și mini-petrecerii de final.

Mie mi-a plăcut în tabără pentru că am făcut tot felul de activități. - Ștefania Mureșan
Mi-au plăcut activitățile cu Cătălin și că ne-am jucat fotbal cu cei mari. - David
Aș vrea să dureze mai mult această tabără. - Ariana
Mi-a plăcut că m-am întâlnit cu prietenii vechi, am făcut tot felul de activități și ne-am distrat. - Cătălin Oltean
Mi-a plăcut că ne-am jucat și
ne-am făcut prieteni noi. - Raul
Cel mai mult mi-au plăcut activitățile cu voluntarii și vizita la UACE. - Darvin
Partea mea preferată din tabără a fost când am mers la UACE, am cântat și am fost filmați din dronă. - Vlăduț Gaie
În primul rând mi-a plăcut de Monica, care este o doamnă foarte bună. - Sonia
Mi-a plăcut totul în tabăra UACE. - Alexandru Cornel
Mi-a plăcut în tabără și la biserică. - Alexia
A fost distractiv și mi-am făcut mulți prieteni. - Oana Sabou
Ne-am simțit minunat! - Daria și Iulia
Mi-a plăcut socializarea și prietenii. - Darius
Am avut parte de o experiență de neuitat. Mi-a plăcut când am mers la biserică și la UACE. - Maria 

Arhiva

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook