Tabără gratuită pentru copiii din comuna Dumbrăvița

on .

IMG-20190802-WA0019De 8 ani, UAC Europe oferă copiilor din comuna Dumbrăvița oportunitatea de a participa la o tabără de vară gratuită. În acest an, tabăra a avut loc în perioada 5-9 august, la Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei” din comuna Dumbrăvița. În total, au participat peste 80 de copii din toate satele comunei, iar UAC Europe a asigurat transportul, sandvișuri, supravegherea și activitățile participanţilor.

Timp de o săptămână, cei 80 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au avut parte de multă distracție și voie bună. Tabăra din acest an a fost numită sugestiv „Florile prieteniei” și asta pentru că participanții au învățat de la psihologul școlar Monica Puha și preotul paroh Bogdan Ciocotișan ce înseamnă prietenia, respectul și grija față de ceilalți.

Prima zi a fost dedicată activităților artistice, împreună cu talentata profesoară Nadia Ghiț. Și pentru că ne aflăm în anul dedicat satului românesc, copiii au pictat linguri de lemn și farfurii, dovedindu-și creativitatea și talentul. De asemenea, tot luni, au vizitat biserica din satul Dumbrăvița, fiind primiți cu mult drag de preotul paroh Bogdan Ciocotișan.

Ziua de marţi a fost dedicată activităților creative, în limba engleză. Cei care s-au ocupat de copii în această zi au fost voluntarii din cadrul AIST, asociație susţinută de UAC Europe, care, de asemenea, de ani buni organizează diferite activități pentru copiii din comună.

Ziua de miercuri a fost una specială. Dacă prima parte a zilei a fost dedicată dezvoltării personale, împreună cu psihologul școlar Liana Covaciu, la ora prânzului, copiii au plecat în vizită la UAC Europe. Au fost întâmpinați de Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, și Corina Mulea, Director HR. O surpriză deosebită a fost faptul că vizita copiilor a coincis cu cea a Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, și a directorului Agenției de Protecție a Mediului Maramureș, Gabriel Tămâian, la UAC Europe. Copiii îmbrăcați în cămăși tradiționale au pregătit un scurt program artistic, cu cântece și dansuri, și au fost răsplătiţi cu poze, prăjituri și baloane pe care le-au lansat din curtea fabricii, spre încântarea tuturor celor prezenți. Daniel Vărzaru le-a dorit tuturor o vacanță cât mai frumoasă în continuare și le-a mulțumit pentru vizită. De asemenea, prezent la eveniment, Dan Carpov le-a făcut celor mici o mică demonstrație cu drona. Doamna ministru s-a arătat extrem de încântată de întâlnirea cu copiii și de relația de prietenie dintre UAC și comunitatea locală, și a felicitat conducerea companiei pentru acest lucru.

Ziua de joi a fost dedicată sportului, împreună cu reprezentanții Clubului sportiv Gymgees, iar după amiaza, dezvoltării personale, împreună cu psihologul Liana Covaciu. Tot joi, copiii au primit vizita polițiștilor din cadrul IPJ Maramureș, care le-au oferit informații interesante și, mai ales, o demonstrație cu echipajul canin. Vineri, ultima zi de tabără, a debutat cu o excursie la mănăstirea Habra și s-a încheiat cu o mini-petrecere, cu cântec, dans, voie bună.

  • 20190729_095320
  • 20190731_114851
  • IMG-20190730-WA0007
  • IMG-20190802-WA0019

Impresii

*A fost o experiență de neuitat, abia aștept următoarea tabără.
*Mi-a plăcut în tabără și voi reveni cu plăcere.
*Cel mai mult mi-a plăcut când am fost în vizită la UACE.
*Cel mai mult mi-au plăcut activitățile și faptul că mi-am făcut prieteni noi.
*Mi-au plăcut toate activitățile, mulțumim sponsorilor de la UACE și doamnei Monica.
*Mi-a plăcut când ne-am jucat cu voluntarii.
*Sper să vin și anul viitor în tabără.
*Mulțumim celor de la UAC care ne-au oferit această șansă.
*Mi-a plăcut în tabără pentru că am descoperit persoane minunate și mi-am făcut noi prieteni.
*Mi-au plăcut toate activitățile și, mai ales, cele cu voluntarii.
*Eu am crescut cu această tabără, este a 6-a oară când vin și de fiecare dată revin cu mult entuziasm. În aceste tabere am învățat multe lucruri noi și mi-am făcut o mulțime de prieteni.
*Mulţumim UAC pentru tot ceea ce faceți pentru noi!
*Nu voi uita niciodată această tabără!
*Sper ca și anul viitor să se organizeze astfel de tabere și să dureze cât mai mult.
*Este tabăra mea preferată!
*Am venit în această tabără ca să mă distrez și să-mi reîntâlnesc prietenii și pe doamna Monica pe care o respect.
*Mi-a plăcut totul în această tabără, mulțumim UAC.
*Abia aștept să ne revedem anul viitor!

*Îmi place că avem multe activități distractive și educative în
tabără și ne facem mulți prieteni.

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook