Tabăra UAC Europe 2019, ediția I

on .

IMG-20190712-WA0011Prietenie, distracție, activități educative și amintiri frumoase. Pe scurt, coordonatele primei ediții a taberei de vară UAC Europe din acest an, care a avut loc în perioada 8-12 iulie la Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei” din Dumbrăvița.

Aproape 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, 5 zile pline de distracție, voie bună și activități inedite și totodată educative. Pe scurt, așa poate fi descrisă Tabăra UAC Europe din perioada 8-12 iulie, prima dintre cele trei ediții care vor avea loc în acest an.

Această tabără a fost destinată copiilor angajaților UAC Europe și copiilor angajaților din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, care, la fel ca în fiecare an au așteptat cu entuziasm tabăra gratuită de vară oferită de UAC Europe de 7 ani, pentru a-și reîntâlni prietenii, a-și face prieteni noi și pentru a aduna amintiri cât mai frumoase din vacanța de vară.

Locaţia aleasă a fost aceeași ca și în anii trecuți: Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei” din comuna Dumbrăvița. Iar UAC Europe a asigurat nu doar programul copiilor, între orele 9-15, ci și transportul, sandvișuri, apă etc. Sufletul taberei a fost psihologul școlar Monica Puha, prietena copiilor de ani buni, cea care știe prin măiestrie didactică să le insufle atât respectul cât și destinderea necesară unei astfel de activități. Copiii au „botezat” această tabără „Florile prieteniei” , pentru că, în fond acesta este rolul principal al acestui proiect: să înlesnească comunicarea și socializarea copiilor, „face to face” , în aer liber și într-un mediu prietenos.

Luni, 8 iulie, prima zi de tabără a fost dedicată cunoașterii, atât a participanţilor, cât și a comunei. Astfel că, cei aproape 100 de copii au fost întâmpinaţi de Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa, care le-a urat bun venit în comuna pe care o conduce, și de preotul paroh Bogdan Ciocotișan, care i-a invitat să viziteze biserica din satul Dumbrăvița, mai ales că acest an a fost declarat de Patriarhia Română „Anul satului românesc”. Astfel că, după deschiderea oficială, copiii au pornit la pas prin sat, au vizitat biserica „Nașterea Maicii Domnului” și au stat de vorbă, ca între prieteni, cu preotul Bogdan Ciocotișan. Apoi s- au jucat la parcul amenajat de Primăria Dumbrăvița și UAC Europe.

După masa de prânz, copiii au participat la o activitate educativă susținută de prof. Mircea Olar, de la Palatul Copiilor Baia Mare, care le-a vorbit despre siguranța rutieră și regulile
pe care trebuie să le respecte ca și pietoni sau atunci când se plimbă cu bicicleta sau trotineta.

Ziua de marţi a fost dedicată activităților artistice. Profesorii Maria și Marcel Stancu, tot de la Palatul Copiilor au organizat ateliere de pictură pe piatră, respectiv olărit, iar rezultatul a fost pe măsura efortului și creativității copiilor, dar și a măiestriei dascălilor. Au rezultat adevărate opere de artă care vor fi expuse ulterior în cadrul unui eveniment. Parteneri de tradiţie deja, nici de această data poliţiştii n-au putut lipsi de la întâlnirea cu cei peste 90 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, aflaţi în tabără.

Astfel că tot marți, 9 iulie, s-au adunat poliţiştii de prevenire cu cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Groşi, pe raza căreia se derulează tabăra, i-au luat şi pe cei de la Biroul Rutier Baia

Mare cu motocicleta din dotare şi, sub paza lui Vis de la Grupa Canină, s-au înarmat cu jocuri, filme şi exerciţii demonstrative şi au petrecut o oră plină de energie, în mijlocul copiilor. În funcţie de grupa de vârstă, copiii au avut parte de activităţi diferite pregătite de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Astfel, cei cu vârste între 5 şi 7 ani s-au întrecut în a realiza cele mai reprezentative desene pe asfalt pe teme privind circulaţia pe drumurile publice. Grupa de vârstă 8 – 10 ani şi-a testat cunoştinţele în materie de măsuri de siguranţă şi a participat la un exerciţiu demonstrativ care exemplifică cele mai potrivite reacţii într-o situaţie de pericol. Cei mai mari au discutat despre formele de manifestare a fenomenului de bullying, despre consecinţe, dar şi despre cum ar trebui evitate astfel de situaţii. Vizionarea unor filme educative a contribuit la mai buna înţelegere a aspectelor prezentate.

Ziua de miercuri, 10 iulie, a fost de asemenea una specială, deoarece a fost prilejul unei întâlniri deosebite cu cei 14 voluntari internaționali AIST și cu echipa locală, care deja este foarte cunoscută și iubită de copii. Pe grupe de vârstă, copiii au beneficiat de diferite jocuri și activități educative coordonate de voluntari, s-au distrat, și-au exersat limba engleză, abilitățile, creativitatea și îndemânarea. Tot miercuri, îmbrăcați în ie, copiii au făcut o vizită la fabrica UAC Europe, unde s-au întâlnit cu părinții lor, dar și cu reprezentanții companiei: Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer, și Corina Mulea, Director HR. Cei mici i-au molipsit cu veselia lor, cântându-le imnul taberei, dar și prezentând un mini-spectacol cu cântece și dansuri populare. Au fost răsplătiți cu baloane, o fotografie din prima zi a taberei și prăjiturele. Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer, le-a urat tuturor bun venit și o vacanță cât mai frumoasă. De asemenea, prezent la acest eveniment, directorul Palatului Copiilor Baia Mare, Ion Iuga, i-a oferit domnului Vărzaru o diplomă și o plachetă în semn de apreciere și mulțumire pentru susținerea acordată instituției pe care o conduce.

Ziua de joi a început în formă maximă, la propriu. Încă de dimineață, copiii au fost așteptați la terenul de sport Dumbrăvița Arena de reprezentanții Clubului Sportiv Gymgees care le-au pregătit întreceri, dansuri și jocuri distractive, care i-au umplut de energie și voie bună. De asemenea, copiii s-au întâlnit din nou cu Directorul HR, Corina Mulea. După masa de prânz au urmat cursuri de dezvoltare personală, interactive și distractive, susținute de psihologul Liana Covaciu.

Ziua de vineri, ultima zi de tabără a fost dedicată unei excursii la Mănăstirea Habra din Groși și unui picnic în aer liber, într-un cadru extraordinar oferit de această locație. Înainte de a-și lua la revedere până anul viitor, copiii s-au distrat într-o mini- petrecere oferită de organizatori.

Prima ediţie a Taberei UAC Europe din acest an s-a încheiat cu succes, urmează alte două ediții, în perioada 29 iulie - 2 august, dedicată tot copiilor angajaților, și 5-9 august, dedicată copiilor din comună.

  • 20190708_093417
  • 20190710_115451
  • IMG-20190711-WA0008
  • IMG-20190712-WA0011
  • ziua 2 46

Impresiile copiilor

* În această tabără, chiar dacă a fost cam scurtă, au fost organizate multe activități interesante. Cel mai mult mi-a plăcut că s-au desfășurat activități folositoare, care te-ar putea ajuta în diferite situații din viața reală. A fost o experiență nemaipomenită, mai ales că am cunoscut persoane noi și am putut să-mi exersez limba engleză. - Cristian Darius

* În această tabără mi-a plăcut tot, dar mai ales faptul că mi-am făcut noi prieteni. - Mihai

* Mi-au plăcut toate activitățile. Vă iubesc! - Ștefania

* Cel mai mult mi-a plăcut că ne-am dus în vizită la UACE. - Diana

* Mi-a plăcut mult vizita la UACE. - Ruxandra

* Ador această tabără, mi-a plăcut la UACE și la terenul de sport. - Theodora

* A fost cea mai frumoasă tabără. Vă iubesc! - Robert

* Mi-am făcut mulți prieteni. Vă pup. - Alexia

* Mi-a plăcut faptul că mi-am făcut mulți prieteni și m-am distrat. Vă iubesc pe toți! - Giulia

* Mi-a plăcut când am mers la UAC și la terenul de sport. Mă bucur că s-a înființat această tabără, abia aștept să vin și la anul.

A fost o experiență de neuitat. I love UACE! - Sara

* Mi-a plăcut când am mers la fabrică și la stadion. - Emanuel

* Mi-a plăcut pe terenul de fotbal.

* Mi-au plăcut toate activitățile, cel mai mult îmi place de Monica și o iubesc. - Maria

* Mi-am făcut noi prieteni. Mi-a plăcut mult! - Raluca

* Abia aștept următoarea tabără! - Rareș

* Mi-a plăcut mult pentru că mi-am făcut prieteni noi. - Gabriel

* Mi-au plăcut toate activitățile și aș vrea să mai vin. - Ariana

* Mi-a plăcut cel mai mult ziua de marți. - Gabriel Daniel

* Mi-a plăcut mult atmosfera din tabără. - Erik

* Mi-au plăcut activitățile și sandvișurile. - Cami

* Mi-a plăcut totul, a fost foarte frumos! - Ana

* Mi-a plăcut că ne-am distrat. - David

* Mi-a plăcut când am mers la UAC și am lansat baloane cu heliu. - Daria

* Mi-a plăcut demonstraţia cu câini de la poliție.

* Mi-au plăcut activitățile, copiii și doamna Monica. - Daria

* Îmi plac activitățile și că mi-am făcut noi prieteni. - Beatrice

* Mi-a plăcut când am mers la fabrică și am lansat baloane. - Oana

* Activitățile au fost foarte creative și distractive. - Patricia

* Mi-au plăcut voluntarii internaționali. - Tudor

* Mi-au plăcut jocurile distractive. - Mircea Bogdan

* Mi-a plăcut ziua cu sportul. - Gabi

* Mi-au plăcut activitățile făcute. - Gabriel

* Mi-a plăcut că am fost în multe locuri interesante și am legat noi prietenii. - Alec

* Mi-a plăcut super mult în tabără, am învățat lucruri noi și mi- am făcut noi prieteni. - Diana

* Mi-au plăcut toate activitățile. - Ionuț

* Mi-a plăcut sportul și mâncarea. - Evelin

* Mi-am făcut noi prieteni. - Vanessa

* Mi-a plăcut mult totul! - Gabi

* Am fost pentru prima dată în tabără și am fost foarte încântată de voluntari, profesori, psihologi, polițiști, antrenori, iar faptul că mi-am făcut noi prieteni a fost un bonus pentru tot. - Azara

* Mi-a plăcut să colorez pietre. - Bianca

* Mi-am făcut o mulțime de prieteni. Mi-au plăcut jocurile și voluntarii. - Alexandru

* Mi-au plăcut zilele cu cântece şi jocuri și vizita la UAC. - Sharis

* Mi-aș dori să vin și anul viitor. - Alesia

* Mi-a plăcut în tabără. - Diana

* Nu o să uit această tabără niciodată! - David

* Mi-a plăcut că am mers la fabrica UAC, unde lucrează tata, și am lansat baloane. - Mara

* Mi-a plăcut ieșirea în parc, la fabrică, și desenele pe asfalt. - Gabriel

* Mi-au plăcut jocurile care au fost foarte distractive. - Alesia

* Mi-a plăcut pictura și sculptura și voluntarii americani. - Daria

* Mulţumesc organizatorilor. A fost super! - Luca

* Mi-a plăcut că am putut să mă joc cu copii de vârsta mea, în loc să stau pe telefon. - Carla

* Îmi place această tabără foarte mult! - Marian

* A fost minunat! Mi-au plăcut activitățile și faptul că mi-am revăzut prietenii. - Melissa

Contacteaza-ne

  • Str. Principala Nr. 244A
  • Dumbravita
  • Maramures
  • 437145
  • Romania

Urmareste-ne pe Facebook

facebook